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Companies Bill Team
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15/F, Queensway Government Offices

66 Queensway, Hong Kong

(Attn: Mr Arsene Yiu)

Dear Mr Yiu,

Companies Bill — Consultation on the Qualifying Criteria for Private Companies
to Prepare Simplified Financial and Directors’ Reports

Thank you for your letter of 6 December 2011 addressed to our Managing
Director and your email dated 7 December 2011 to the mail box of the Mandatory
Provident Fund Schemes Authority, enclosing the captioned Consultation Paper.

We do not have comment on the qualifying criteria for private companies to
prepare simplified reports.

We understand that the simplified reporting requirements do not apply to
MPF trustees. MPF trustees incorporated in Hong Kong must be registered trust
companies (section 16 of Mandatory Provident Fund Schemes (General) Regulation (“the
Regulation”)). Registered trust companies are not private companies pursuant to section
77 of the Trustee Ordinance, thus the proposal on simplified reporting would not apply.
Regarding MPF trustees not incorporated in Hong Kong, they must be companies to which
Part XI of the Companies Ordinance (or Part 16 of the Companies Bill) applies (section 17
of the Regulation). They are governed by separate provisions in Part 16, and the
provisions in Part 9 on simplified reporting would not apply. Please let us know if our

understanding is not correct.

Yours sincerely,

Bliee T
(Alice Tang)
Senior Manager
Corporate Affairs Deparfggent
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